Skip to main content

Costa Tropical

Van Rábita tot La Herradura, dat zijn de grenzen van de costa Tropical. De gemiddelde temperatuur is rond de 20 graden Celsius en de zon schijnt hier meer dan 85% van de dagen in het jaar. Waar staat deze Spaanse kust bekend om? Prachtige wandelroutes naar het binnenland, golfcourses en natuurlijk mooie stranden.

Granada

Granada mag toch wel de hoofdstad van de costa Tropical worden genoemd. Het was ooit de hoofdstad van het kalifaat Granada. Het symbool van de Arabische cultuur lag hier in zuid-Spanje! Dat is terug te zien door het prachtige Alhambra paleis dat in Granada pronkt. Ook de wijk Sacromonte herbergt mooie straatjes en is een voorbeeld van hoe het er 500 jaar geleden uitzag. In de buurt van Granada ligt de Sierra Nevada, een mooie bergketen waar je 's winters kunt skiën. Maar dat ligt toch wel heel ver in het binnenland, ver van de costa Tropical.

Motril

De mooie stranden bevinden zich onder andere in de buurt van Motril. Playa de Poniente is het meest bezochte strand in de buurt. Dit strand heeft een geweldig mooie boulevard. Met de dorpjes Calahonda en Torrenueva, bij Cabo de Sacratif, is het de toeristische hotspot van de costa Tropical. 

Salobreña

Salobreña ligt ook aan de kust, iets ten westen van Motril. Een echte pueblo blanco, een dorpje met vele witte huizen. Mooie stranden in de buurt van Salobreña, met een grote rots die uit de zee oprijst.

Almuñécar

Iets ten westen van Salobreña ligt Almuñécar. De Romeinen vonden dit een belangrijke plek, en ook de Moren vonden dit. Er staan wat bezienswaardigheden zoals het kasteel van San Miguel en een archeologisch museum. Het is het oudste dorp aan de costa Tropical! 

La Herradura

La Herradura ligt naast Almuñécar. Het is een oud vissersdorpje in een mooie baai. Ook dit weten de toeristen tegenwoordig te vinden. Je kunt hier goed watersporten; wakeboarden en surfen. Er is een mooie haven waar je in de buurt goed kunt duiken. Probeer anders eens je PADI te halen!